fatheroflove-bulgaria.com
Автор Jay A. Schulberg
Четец Deyan Delchev
Публикувана Юли 28, 2019
Написана Юли 28, 2019
Изтегляния 933
Аудио изтегляния 782
Общо изтегляния 1,715

В юридическия език бедствието, което се дължи изцяло на силите на природата и не би могло разумно да бъде предотвратено, се нарича Божие действие. Тази фраза често е включвана в застрахователните полици. Откъде стигнахме до идеята, че Бог е отговорен за лошите неща, които се случват в нашия свят? Дали Той произволно решава кога и къде се случват събития като торнадо, земетресение, ураган, наводнение и други природни бедствия? Дали Бог прави нещо, за да направи да се случат тези неща? Дали манипулира естествения свят, за да постигне желания резултат? И защо не прави повече, за да предотврати страданието в нашия свят? И накрая, Бог ли е отговорен за насилието, за което четем в Библията? Той самият прибегнал ли е до насилие?

Библията предлага отговори на тези въпроси, но ние трябва да погледнем под повърхността, за да ги открием. Също така трябва да сме готови да чуем това, което Бог казва за Себе Си и как Той действа, дори и ако това предизвиква вярванията, които имаме за Него.

Тази книга изследва характера на Бога, разкрит в Библията - какви са Неговите действия и, също толкова важно, какви не са. Мнозина вярват, че Бог ни обича, когато следваме Неговите правила, но е разгневен от нашата неправомерност и наказва онези, които противоречат на нарежданията Му. Целта на това изследване е да покаже от Библията, че Бог никога не е действал като унищожител, а само като Създател, Вседържител и Спасител.