Тази книга е честна и прозрачна относно въпросите на сексуалността

Публикувана Юли 09, 2020 от в Обратна връзка за книгата Утешител

Аз лично съм прекарал тийнейджърските и част от по-късните си години търсейки утеха в жените. Воювах с похотта, която включваше порнография и подобни неща. Станах християнин в ранните си 20 години и малко се промених, с изключение на това, че не се срещах активно с никакви жени и се молех Бог да ми изпрати правилната в живота ми в точния момент. Вината от срещата с тези проблеми беше смазваща и изтощаваща на моменти. След като станах християнин, исках интимни отношения с благочестива жена. Малко си давах сметка, че саботирах самото нещо, което желаех.

Този автор разглежда сърцето на въпроса за нашите нужди като мъже и жени и се занимава с въпросите на сексуалността, секса и динамиката на отношенията между мъжете и жените. Авторът прави това посредством честно и прозрачно обсъждане на собствения си опит и този на мъжете и двойките, които е консултирал. Като човек мога да се идентифицирам с борбите и изкушенията, с които авторът се е борил в собствения си живот.

Книгата се фокусира върху крайния въпрос: какво ни прави ценни? Имаме ли нужда от нещо външно, от нашите партньори, като секс, за да се чувстваме ценни? Каква е целта на секса в брака? Какво общо има тази тема с поведението и благополучието на нашите деца? В крайна сметка, къде да намерим утеха?

Ако ние като мъже и жени намерим своята ценност в правилните разбирания за отношенията между мъжете и жените, бързането за превъзходство в отношенията, разочарованите очаквания, негодуването и чувствата на празнота и безполезност ще престанат.

Решението на проблема: Приемането на дадената от нашия Бог мъжественост и женственост, които се основават на познанието на Истинския Утешител, Исус Христос и Бога на всяка утеха, Неговия Баща. Тази книга ви предоставя рамката да правите точно това и принципите, съдържащи се в тази книга, са били жизненоважни за моя собствен път към превръщането в човека, който Бог ме е призовал да бъда.

Бен Крамлик, Зелено езеро, Уискънсин