Шедьовър описващ изпитана и действаща формула

Публикувана Юли 08, 2020 от Deyan Delchev в Обратна връзка за книгата Божественият модел на живота

Шедьовър, описващ доказана и работеща формула. Основният план и модел за целия живот, така както Създателят в Своята безкрайна мъдрост го е наредил. Божественият модел на живота описва как връзката между Отец и Син, източник и канал, задава еталон и стандарт за всички останали взаимоотношения между създадените видими и невидими неща. Това са А и Б на азбуката и всичко, което се намира между тях, самият факт от живота. Както без Словото няма нищо създадено, което е създадено, така съществува и формула за всички създадени същества, без и извън която не би имало нищо създадено и точно това е описаният модел в книгата.

В тази поредица е дадено описание на ужасното нещо, което се е случило и как този план е бил разбит и продължава да бъде разбиван и до днес, което води до запустяване в обществото. От благополучието на семейната единица и нейните членове, връзката на покорство и ръководство, поддържана между тях и като цяло в обществото, чак до връзката на покорство и ръководство между ума и тялото на индивида; и причината да има сериозни здравословни проблеми и заболявания е поради начина на живот, в който се нарушава това просто правило. Отговорът на всички буквално всички болести на обществото днес се съдържа между тези страници.

От тази разработка разбирам защо ни се казва конкретно в духа на пророчеството как „Колкото повече е следван този божествен модел, толкова по-сигурно е, че човекът, който желае да го следва ще се превърне в обект на нападение на Сатана.“ С надежда за намирането на божествения модел, макар и в противоречие със свръхестествените сили, ни се дава гаранция за свръхестествена помощ. Открих, че въпреки че книгата първоначално е доста изискваща с описанията на голямото явление на природата, което се случва в различни части на света, особено защото човек трябва да използва въображението си, за да рисува картини и да си представя тези части, тя дава наръчник за най-основните стъпки към Христос - как да - да направим ползотворна и възхитителна християнска разходка, да паднем върху крайъгълния камък и напълно да се пречупим. Учи ни просто да живеем живот в чест на източника и да се насочим към живота.

Това обяснява по един красив начин Божия план за това как хълмовете и планините ще бъдат снишени, а долините въздигнати, за възстановяване и издигане на човечеството, и как тогава ще видим славата на Господ. Вестта й наистина е нещо, за което си струва да отдадеш живота си, поради което аз лично се подписах. Не ме интересува каква е цената.

Може ли да има образец в обещанието за семето на жената, спомената първо в градината - нашата майка Ева и после Мария, която трябвало да изяви семето около четири хилядолетия по-късно? Тъжно е как в католицизма този канал (Мария) днес е възвишен над източника (щом има  такъв образец или модел). А какво да кажем за тези двете жени, които са пасивни агенти и за семето, и за невидимите източници и в двете инстанции.

Ние наистина сме благодарни и възхваляваме Господ за тази толков ценна вест. Нашата сериозна молитва е: Господ да благослави теб и служението ти.

Томи, Южна Африка