Агапе майсторски изобличава най-големите заблуди на всички времена

Публикувана Юли 07, 2020 от Deyan Delchev в Обратна връзка за книгата Агапе

Книгата АГАПЕ майсторски изобличава най-големите заблуди на всички времена

Агапе, е БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ към човечеството, която не може нито да бъде купена, нито продадена. Тя е БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ, която е СЪВЪРШЕНА, непрекъсната, вечно подхранваща и освежаваща дълбоко копнеещата душа.

Агапе е единствената ЛЮБОВ, която предлага на човечеството пълна свобода; това е илюстрирано с пълната и безусловна подкрепа за свободата на избор на отделните души. Дори и когато, въпреки предупрежденията на родителската фигура, евентуалните последици от тези лични решения водят до вечна раздяла с Бога.

През вековете Бог е бил обвиняван, че е отговорен за зло, болка, страдание и смърт. Бог Отец е карикатуриран като тираничен ръководител с интерес за всеобщото наблюдение и следене, бивайки представян в духа на управланието, което се открива в Сблъсъка на Титаните. Като един, който живее порочно чрез емоционалната болка и страданието на творенията Му, разиграни в арената, наречена Живот.

Това божество е създадено така в духа на суеверното вавилонско жертвено умилостивяване, с добавените философски наслагвания на трагичната гръцка игра и след това по-нататък белязано от римски еквиваленти, вкоренени в когнитивен дисонанс; по същество манипулативни догми, чиито резултати пораждат страх, за да ни принудят към поклонение, за да избегнем вредни възмездителни последици.

За разлика от тривиализирането, философизирането или спиритуализирането на човеко-богът с нашата недостатъчна природа, мисли и поведение, това в крайна сметка работи за оправдаване поддържането на състоянието на греха, като казва, че Бог е като човечеството и тъй като е като човечеството, а е отговорен за творението, Той може в пълна степен да даде вечен живот на цялото човечество.

АГАПЕ използва Библията, за да извлече, сравни и разобличи истинската природа на Агапе и намерението на Отец и Сина към тяхното благородно творение - човечеството. Като интелигентни същества, хората "разумно" и без лоша воля могат да даде лиценз на един бог, който не е отговорен пред провъзгласения от  самия него всеобщ морален закон. Този бог не е достоен за никакви свити в поклонение колене.

Клевета и лъжливи идеи са нарисували картината за един отмъстителен гневен Отец, който в Стария Завет заповядва масово клане, геноцид и грабеж на земя - докато Неговият Син на земята проявява противоположна природа, като се грижи с нежна любов за човечеството.

Човечеството признава, че има още какво да знаем затова АГАПЕ изисква честна и интелигентна вяра, за да изпита и разбере вродените пристрастия на човечеството и антропоморфизма ни към Бога.

Позволявайки на меча да сече двустранно - завесата към Божия характер сега се снема отгоре надолу, АГАПЕ позволява информиран основен изглед, където една душа с тоаези очила може да вземе критично важно житейско решение - изберете този ден на кого ще служите ,

АГАПЕ представя последната вест на Евангелията за милост и докато светът търси достоен бог, осъзнавайки, че човеко-богът няма да разреши глобалните проблеми и да обедини човечеството, АГАПЕ е като получаването на ново предписание за очила, които осигуряват, яснотата и разбиране, необходими като първа стъпка към възстановяването и засилването на нашата любяща връзка с истинското готово да общува с нас Божество - нашият небесен Баща!

- Тони Пейс, Ванкувър